Šašlík PDF Vytlačiť E-mail

Potrebujeme

- 800 g mäsa (kuracie, bravčové, alebo jahňacie, poprípade z jaka (možno sa tak predtým volal ten pes :-) )
- 150 g cibule
-  50 ml octu
-  50 ml bieleho vína
-  bobkový list
-  celé čierne korenie
-  citrón
-  petržlenová vňať
-  soľ

Ako na to ?

Mäso nakrájame na kocky 30 - 40g. Na lupienky vylúpeme cibuľu. Mäso osolíme, polejeme octom a vínom.Premiešame s celým čiernym korením, bobkovým listom, kolieskami citróna a preložíme cibuľou. V chlade necháme marinovať minimálne 6 hodín. Mäso následne napichujeme striedavo s cibuľou na ihlice, chudšie kúsky prekladáme mastnejšími, alebo kúskami slaniny. Pečieme na rošte nad dreveným uhlím. Kaukazský recept nad PET fľašami neodporúčam slabším žalúdkom :-). Hotové šašlíky preložíme cibuľou a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.  

 
Home Informácie o Kaukaze Kaukazská kuchyňa Šašlík