Boršč PDF Vytlačiť E-mail

Potrebujeme


- 3 lyžice oleja, alebo masla
- 2 najemno pokrájané cibule
- 3 nahrubo nastrúhané cvikly
- 2 nahrubo nastrúhané mrkvy
- 1 nahrubo nastrúhaný petržlen
- 500 g hovädzieho mäsa nakrájaného na kocky
- hovädzí vývar
- citrón
- bobkový list
- 1 menšiu kapustu
- paradajkový pretlak
- ocot
- kôpor
- soľ, čierne korenie

Ako na to ?
V stredne veľkom hrnci rozohrejeme polovicu oleja, alebo masla, pridáme nastrúhanú mrkvu, petržlen a za občasného miešania pozvoľna restujeme, kým sa nesfarbia  a neuvoľní sa vôňa. Rozohrejeme veľkú hrubostennú panvicu so zvyškom tuku a mäsovými kockami. Mäso necháme zo všetkých strán opiecť, miešame. Prilejeme hovädzí vývar, pridáme bobkové listy, citrón, soľ a korenie, znížime teplotu a varíme pod pokrievkou  pol hodiny. Prisypeme nastrúhanú kapustu a varíme ďalšiu polhodinu.  Potom pridáme červenú repu, ktorú sme pred tým urestovali spolu s paradajkovým pretlakom, pridáme zmes do hrnca a varíme asi 20 minút. Dochutíme octom, kôprom  apodávame s kyslou kapustou.

 
Home Informácie o Kaukaze Kaukazská kuchyňa Boršč