Marlenka PDF Vytlačiť E-mail

Potrebujeme
- 100 g masla
- 2 PL medu
- 250 g cukru
- KL octu
- PL jedlej sódy
- 2 vajcia
- 700 g hladkej muky

Na krém
- 200 g masla
- kondenzované sladké mlieko
- mleté vlašské orechy
- koňak (môže byť)

Ako na to ?
Sódu s octom zmiešame, do hrnca dáme maslo, med, cukor a všetko vymiešame. Zmes dáme na oheň a za stáleho miešania pridáme vajce. Stále miešame, až kým sa na povrchu objavy pena a zmes zhnedne, potom ju ihneď odstavíme. Po čiastočnom vychladnutí pridáme preosiatu múku, vypracujeme cesto, prikryjeme ho a necháme hodinu odpočívať na teplom mieste. Po odpočinutí cesto rozdelíme na 7-8 guliek, každú roztlačíme na tenkú placku a upečieme. Kondenzované mlieko pomaly varíme v plechovke 3 hodiny celé ponorené vo vode. Potom ho necháme vychladnúť - vznikne tuhá hnedá hmota. Vyklopíme ju a s maslom rozmixujeme, môžeme pridať oriešky a trochu koňaku. Jednotlivé placky potrieme krémom a jednu z placiek postrúhame na posledný krém na povrchu torty.

 
Home Informácie o Kaukaze Kaukazská kuchyňa Marlenka