Soľanka PDF Vytlačiť E-mail
Potrebujeme:
- 200 g cibule
- 100 g roztopeného masla
- 100 g bravčového mäsa
- 100 g hovädzieho mäsa
- 50 g strojovej šunky
- 50 g párkov, 10 kapár
- 100 g olív
- 4 PL smotany
- petržlenová vňať
- trochu citrónu
- mleté čierne korenie
- soľ

Ako na to:
Nadrobno pokrájanú cibuľu dajte do roztopeného masla. Na drobné kúsky pokrájajte bravčové mäso, hovädzie mäso, šunku a párky. Hoďte na cibuľu, po podliatí trochou vody duste. Keď je mäso napoly mäkké, podlejte ho potrebným množstvom vody a pridajte kapary, olivy, mleté čierne korenie, soľ a trochu citrónu a duste do mäkka. Pri servírovaní dajte na tanier smotanu pomiešanú s nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou a na ňu naberajte horúcu polievku.
 
Home Informácie o Kaukaze Kaukazská kuchyňa Soľanka